gallery/banner website-annekebollebakker

Ik zal me eerst eens voorstellen!

Mijn naam is Anneke Bollebakker en ik ben kunstschilder. Ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen en trotse oma van vijf kleinkinderen. Ik heb het kunstenaarschap omarmd omdat ik wil uitdelen van al het moois wat God me heeft gegeven: blijdschap, vertrouwen en hoop. Maar ook de prachtige natuur, het wonder van vriendschap en de kleine dingen die het dagelijks leven kleuren.

Ik schilder met acrylverf en gebruik multimedia. Ik verwerk graag allerlei materialen, zoals papier, lapjes stof, zand, steentjes, prikkeldraad, visnetten of waar ik ook maar aan moet denken als ik bezig ben met een schilderij.

 

Hoe mijn publiek me over de drempel hielp...

Ik schilderde in eerste instantie als hobbyist, maar het verlangen om mijn omgeving te laten delen in mijn passie groeide. Daarom stelde ik in 2008 voor het eerst mijn huis open tijdens de Open Atelier Route in mijn woonplaats Vianen. Tot mijn grote verrassing werden de thema's van de schilderijen erg gewaardeerd. Schilderijen met symboliek, met een verhaal: dat raakte de

bezoekers. Ik kreeg zoveel reacties en bemoedigingen, dat ik besloot hiermee door te gaan. Tijdens diezelfde dagen werd mij bovendien regelmatig gevraagd of ik mijn schilderijen ook verkocht en ja… als je mensen zó kunt bemoedigen... Het verlangen wat diep in mij altijd al een plek had, werd realiteit: mensen door mijn schilderijen Gods liefde en trouw laten zien.

 

Exposities en presentaties

Zo is de verkoop van mijn schilderijen begonnen en het is mooi om te merken dat de wenskaarten ervan ook erg op prijs worden gesteld. Iets anders waarvoor ik bewust heb gekozen, is om in gesprek te zijn met mijn klanten en bezoekers van mijn exposities. Ik vertel graag het verhaal achter mijn schilderijen en praat graag met mensen over wat hen raakt als zij ernaar kijken. Soms leent een expositie zich uitstekend voor het geven van een presentatie rondom een bepaald thema, of voor een opbouwende overdenking.

 

Een nieuw creatief proces

Inmiddels schilder ik ook op aanvraag. Ik ervaar het als een voorrecht om aan te haken bij iets wat een ander raakt. Als je mij vraagt om een schilderij voor je te maken, wil ik daarom graag weten wat jou raakt in het thema of de tekst die je graag op het doek verbeeld zou willen zien. Schilderen in opdracht is altijd een bijzonder proces waar ik samen met de opdrachtgever veel voldoening uit haal.

 

De geboorte van een schilderij

Mijn schilderijen komen op verschillende manieren tot stand, maar meestal heb ik iets gehoord of gezien dat me raakt. Als dat een Bijbeltekst is, doe ik hier onderzoek naar. Wat betekent de tekst, waar wordt hierover nog meer geschreven, wat zegt dit mij? Als het een gedachte of een thema is dat me heeft geraakt, verdiep ik me in vragen als: waarom raakt dit mij, wat doet dit met mij, waar associeer ik dit mee?

Vaak heb ik al beelden in mijn hoofd die passen bij het thema. Na de brainstorm begin ik te schetsen, net zo lang totdat ik denk 'ja...! dít is het!' In het overbrengen van de schets op een groter doek breng ik nog wel veranderingen aan, maar het originele idee blijft overeind. Tijdens het schilderproces ontstaat de kleurstelling, de kracht van de compositie en voeg ik ook graag andere materialen toe, totdat het in mijn beleving helemaal af is.

Voel je thuis...

Kijk rustig rond op deze site. Onder schilderijen lees je meer over de verhalen achter de schilderijen. Bij exposities kun je zien waar ik geweest ben met mijn werk, en wat bezoekers daarvan vonden.

 

Interesse?

Als je meer wilt weten over het bestellen van een schilderij, het exposeren van mijn werk, of het geven van een presentatie, stuur me dan een email.


Het verhaal van de ganzen

Hieronder zie je mijn schilderij getiteld 'Een vlucht ganzen'. Het idee voor dit schilderij kwam bij me op toen mijn baan wegviel door een reorganisatie. Het gebeurde in het najaar, de tijd van de ganzentrek. Dit fascineerde mij, ik dacht: 'deze ganzen trekken verder, naar een warmer, beter oord. Dat doe ik ook, en leg deze reis niet alleen af, want God gaat met me mee.'